Print this page


Huntingtonavdelingen legges ned fra 28.02.2005
x
 
 
Bergen kommune har sagt opp avtalen med NKS Olaviken angående drift av Huntingtonavdelingen. Det innebærer at avdelingen legges ned. Oppsigelsen gjelder f.o.m. 28.02.2005. Kommunen vil bygge opp en egen avdeling for sine pasienter. Nedleggelsen innebærer at også en pasient fra en en liten kommune i Aust-Agder mister sin plass.

- Det er økonomiske årsaker til at Bergen kommune nå velger å overføre pasientene til et av sine egne sykehjem, sier direktør Geir Viksund.

- Vi skal klare å gjøre overføringen av pasientene til Bergen så skånsom og god som mulig, men vi frykter at den kompetansen som gjennom flere år er bygget opp vil gå tapt, sier Viksund.

Fra 1998 har det vært satset helsekroner på å bygge opp spisskompetanse i forhold til behandling/utredning, pleie og omsorg av Huntington-pasienter ved Olaviken.

Olaviken er i dag brukt som et ressurssenter for hele landet når det gjelder kompetanse på behandling, pleie og omsorg av HS pasienter.

- NKS Olaviken er glad for det initiativet som Landforeningen for Huntington sykdom har tatt ved å skrive brev til Helseminister Ansgar Gabrielsen.

Les mer på Foreningens hjemmeside:
http://www.huntington.no/

For tiden arbeider vi med å nedbemanne NKS Olaviken med 14 hele stillinger, sier direktør Geir Viksund.